Deserturi

# cum se prepara clatitele de post #retete clatite de post #clatite de post #retete clatite

Cum sa prepari cele mai bune clatite de post

Tii post dat iti este pofta de clatite? Clatitele clasice, traditionale, contin oua si lapte. Prin urmare multe persoane renunta sa le mai consume deoarece in perioada postului Pastelui aceste alimente sunt interzise. Ce nu stiu insa, este ca exista si retete de post pentru clatite.

 

Chiar daca nu au oua si lapte clatitele de post ies la fel de aspectuase si gustoase.  In plus se fac usor si sunt mai ieftine decat cele clasice. 

Ingrediente pentru clatite de post:

  • 1 cana apa minerala carbogazoasa (aceasta inclouieste laptele)
  • o cana de faina
  • 1 lingura de zahar
  • 50 de ml ulei
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie (dupa gust)
  • esenta de rom (dupa gust)

Cum se prepara cele mai bune clatite de post

Intr-un castron pentru mixer adauga faina, zaharul si sarea si amesteca usor.

Intr-un vas pentru mixer adauga apa minerala, uleiul, esentele si coaja de lamaie. Adauga faina di mixeaza totul cu grija pentru a nu se imprastia faina. Cand faina s-a umezit da mixerul la viteza maxima si bate totul pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.

La final, mai poti adauga faina daca observi ca textura este prea moale. Iar daca este prea tare, mai adauga apa, pana obtii consistenta clasica a clatitelor.

Intr-o tigaie pentru clatite unsa cu putin ulei, adauga cu polonicul compozitia si intrinde-o bine pe toata surafata acesteia. Trebuie sa obtii o clatita clasica, subtire. Lasa clatita sa se rumeneasca si intoarce-o pe partea cealalta. Repeta procedeul pana ai preparat toata compozitia.

La final umple clatitele dupa bunul plac cu gem sau dulceata, ori cu miere si nuci. Le mai poti servi cu fructe si frisca vegetala. 

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare