Chiar daca nu au oua si lapte clatitele de post ies la fel de aspectuase si gustoase. In plus se fac usor si sunt mai ieftine decat cele clasice.
Ingrediente pentru clatite de post:
- 1 cana apa minerala carbogazoasa (aceasta inclouieste laptele)
- o cana de faina
- 1 lingura de zahar
- 50 de ml ulei
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de vanilie (dupa gust)
- esenta de rom (dupa gust)
Cum se prepara cele mai bune clatite de post
Intr-un castron pentru mixer adauga faina, zaharul si sarea si amesteca usor.
Intr-un vas pentru mixer adauga apa minerala, uleiul, esentele si coaja de lamaie. Adauga faina di mixeaza totul cu grija pentru a nu se imprastia faina. Cand faina s-a umezit da mixerul la viteza maxima si bate totul pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.
La final, mai poti adauga faina daca observi ca textura este prea moale. Iar daca este prea tare, mai adauga apa, pana obtii consistenta clasica a clatitelor.
Intr-o tigaie pentru clatite unsa cu putin ulei, adauga cu polonicul compozitia si intrinde-o bine pe toata surafata acesteia. Trebuie sa obtii o clatita clasica, subtire. Lasa clatita sa se rumeneasca si intoarce-o pe partea cealalta. Repeta procedeul pana ai preparat toata compozitia.
La final umple clatitele dupa bunul plac cu gem sau dulceata, ori cu miere si nuci. Le mai poti servi cu fructe si frisca vegetala.
FOTO: pixabay.com