INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#pandispan cu mere #pandispan #mere

Cum sa prepari cel mai bun pandispan cu mere. Reteta perfecta pentru aceasta toamna

 

Vrei sa pregatesti ceva foarte delicios pentru intreaga familie? Pandispanul cu mere este ideal! Poate fi consumat alaturi de o ceasca de cafea sau atunci cand ai musafiri. 

Ingrediente:

  • 4-5 mere dulci-acrisoare
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet praf de copt 
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara (optional)
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1-2 linguri de unt pentru uns tava
  • 2-3 linguri de zahar pentru caramelizat 
  • zahar pudra pentru decor

Cum sa prepari pandispan cu mere

Inainte de a incepe sa amesteci ingredientele porneste cuptorul la 180 de grade. Aseaza apoi hartie de copt intr-o tava rotunda, cu diametrul de 28cm. 

Separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri pune un praf de sare si amesteca-le foarte bine, pana cand devin spumoase. Adauga treptat zaharul, in timp ce amesteci intens pentru a obtine o bezea ferma. Incorporeaza cu o spatula restul de ingrediente. Toarna aluatul de pandispan in forma de copt si niveleaza-l uniform la suprafata. Deasupra pune feliile de mere si preseaza-le foarte usor in interiorul aluatului.

Lasa totul la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Dupa ce este gata, lasa pandispanul la racit timp de 10 minute, abia apoi il poti scoate din forma. Dupa racirea completa il poti decora cu zahar pudra cu aroma de vanilie si il poti portiona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului