Ingrediente:
- 4-5 mere dulci-acrisoare
- 4 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara (optional)
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1-2 linguri de unt pentru uns tava
- 2-3 linguri de zahar pentru caramelizat
- zahar pudra pentru decor
Cum sa prepari pandispan cu mere
Inainte de a incepe sa amesteci ingredientele porneste cuptorul la 180 de grade. Aseaza apoi hartie de copt intr-o tava rotunda, cu diametrul de 28cm.
Separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri pune un praf de sare si amesteca-le foarte bine, pana cand devin spumoase. Adauga treptat zaharul, in timp ce amesteci intens pentru a obtine o bezea ferma. Incorporeaza cu o spatula restul de ingrediente. Toarna aluatul de pandispan in forma de copt si niveleaza-l uniform la suprafata. Deasupra pune feliile de mere si preseaza-le foarte usor in interiorul aluatului.
Lasa totul la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Dupa ce este gata, lasa pandispanul la racit timp de 10 minute, abia apoi il poti scoate din forma. Dupa racirea completa il poti decora cu zahar pudra cu aroma de vanilie si il poti portiona.