Ingrediente pentru papanasii cu smantana si dulceata
- 250g branza de vaci, bine scursa
- 250g faina
- 2 oua
- coaja de la o lamaie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 lingurita rasa de sare
- ulei pentru prajit
- dulceata
- smantana
Cum se prepara papanasii cu smantana si dulceata
Intr-un castron pentru mixer adauga branza de vaci, sarea, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Amesteca bine si adauga apoi praful de copt. Marunteste branza cu ajutorul unei furculite daca este necesar, si adauga apoi ouale.
Mixeaza totul foarte bine cu ajutorul mixerului, pana obtii o compozitie omogena.
Adauga apoi faina, incorporand-o usor cu autorul mainii pana obtii un aluat. Framanta bine aluatul obtinut.
Intr-un castron se pune branza, se adauga sarea, zaharul vanilat si scortisoara (daca adaugati si coaja rasa de lamaie, acum e momentul). Se adauga si o lingurita de praf de copt.
Se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua.
Se omogenizeaza ouale si branza, se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura, apoi se ia la framantat.
Imparte aluatul obtinut in 6 bucati egale. Din fiecare bucata rupe un guguloi cam cat o nuca de mare, iar din restul formeaza o gogoasa cu gaura.
Prajeste bine papanasii in baie de ulei, pe rand, avand grija sa-i intorci de pe o parte pe alta. Scoate-i pe o farfurie tapetata cu prosoape de bucatarie de unica folosinta pentru a elimina uleiul in exces.
Asaza 1-2 papanasi in fiecare farfurie si umple golurile din acestia cu smantana si dulceata. Asaza guguloiul de aluat deasupra si mai adauga smantana si dulceata cat sa se prelinga bine pe langa acestia.
Cum se servesc papanasii cu smantana si dulceata
Serveste papanasii cu smantana si dulceata calzi. Merg foarte bine alaturi de un pahar de vin rosu, demidulce.
Sursa foto: whereismyspoon.co