Deserturi

#prepara papanasi #reteta papanasi #papanasi

Cum sa prepari cei mai buni papanasi

Aproape ca nu exista roman care sa nu aprecieze papanasii. Sunt unul dintre cele mai populare deserturi de la noi. Fie ca suntem in vacanta, sau acasa ne place ca, din cand in cand, sa savuram o portie de papanasi gustosi. Si ce mod mai simplu si mai gustos exista decat prepararea acestora acasa? Iata o reteta simpla, gustoasa si rapida pe care o vei adora.

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci + 1 kilogram de malai ieftin (pentru eliminarea apei din branza)
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 200 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata

Cum se prepara

Se pune jumatate din cantitatea de malai intr-un castron incapator. Peste acesta de pune o bucata de tifon si se adauga branza. Se inveleste bine bransa in tifon si se acopera cu restul de malai. Zeama din branza va fi absorbita de malai. Branza trebuie sa fie bine scursa, sa se formeze bulgarasi.

Cand s-a scurs, se adauga branza intr-un castron, se pune zaharul, ouale, vanilia, sarea si coaja de lamaie. Se amesteca bine apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si o lingurita de zeama de lamaie, care sa activeze bicarbonatul direct in compozitie.

Se formeaza papanasii, si se prajesc in ulei bine incins.

Se scot pe o farfurie tapetata cu servete de unica folosinta pentru a absorbi grasimea in exces. Se pun apoi pe platou, si se adauga peste smantana si dulceata preferata, sau se pot consuma cu crema de ciocolata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului