Ingrediente
- 500 gr branza de vaci + 1 kilogram de malai ieftin (pentru eliminarea apei din branza)
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie
- 200 gr faina
- ulei pentru prajit
- smantana
- dulceata
Cum se prepara
Se pune jumatate din cantitatea de malai intr-un castron incapator. Peste acesta de pune o bucata de tifon si se adauga branza. Se inveleste bine bransa in tifon si se acopera cu restul de malai. Zeama din branza va fi absorbita de malai. Branza trebuie sa fie bine scursa, sa se formeze bulgarasi.
Cand s-a scurs, se adauga branza intr-un castron, se pune zaharul, ouale, vanilia, sarea si coaja de lamaie. Se amesteca bine apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si o lingurita de zeama de lamaie, care sa activeze bicarbonatul direct in compozitie.
Se formeaza papanasii, si se prajesc in ulei bine incins.
Se scot pe o farfurie tapetata cu servete de unica folosinta pentru a absorbi grasimea in exces. Se pun apoi pe platou, si se adauga peste smantana si dulceata preferata, sau se pot consuma cu crema de ciocolata.