Ingrediente
- 300 grame faina
- 2 oua
- o ceasca apa
- un praf de sare
Cum se prepara
Se amesteca ouale, apa si un praf de sare intr-un vas si se presara faina pana se incorporeaza toata. Se framanta cu mana pana aluatul devine omogen. Este important sa fie gata pentru a fi intins cu facaletul, fara sa se lipeasca. Se lasa deoparte pana cand pregatesti umplutura.
Pentru umplutura ai nevoie de prune curatate de samburi. Apoi cand prunele sunt gata aluatul se intinde bine cu facaletul si se taie patrate cam de 5-6 cm sau cu ajutorul unui pahar rotunduri. In fiecare rotund respectiv se pune cate o jumatate de pruna si se intoarce in doua, astfel incat sa se formeze un triunghi. Lipeste bine aluatul. Pune-le intr-o cratita cu apa clocotita si lasa-le sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se scurg de apa si se trag intr-o tigaie cu unt incins. Se recomanda sa se serveasca fierbinti alaturi de smantana.