INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#coltunasi cu prune #coltunasi #copilarie

Cum sa prepari cei mai buni coltunasi cu prune. Reteta care-ti aminteste de copilarie

Coltunasii cu prune sunt un desert delicios de pe vremea bunicilor. Se fac dintr-un aluat simplu, ca cel de la taiteii de casa, care trebuie framantat cu mana, apoi se umplu cu branza de vaci sau carne. Aceasta reteta insa este despre umplutura cu prune.

Ingrediente

  • 300 grame faina
  • 2 oua
  • o ceasca apa
  • un praf de sare

Cum se prepara

Se amesteca ouale, apa si un praf de sare intr-un vas si se presara faina pana se incorporeaza toata. Se framanta cu mana pana aluatul devine omogen. Este important sa fie gata pentru a fi intins cu facaletul, fara sa se lipeasca. Se lasa deoparte pana cand pregatesti umplutura.

Pentru umplutura ai nevoie de prune curatate de samburi. Apoi cand prunele sunt gata aluatul se intinde bine cu facaletul si se taie patrate cam de 5-6 cm sau cu ajutorul unui pahar rotunduri. In fiecare rotund respectiv se pune cate o jumatate de pruna si se intoarce in doua, astfel incat sa se formeze un triunghi. Lipeste bine aluatul. Pune-le intr-o cratita cu apa clocotita si lasa-le sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se scurg de apa si se trag intr-o tigaie cu unt incins. Se recomanda sa se serveasca fierbinti alaturi de smantana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului