INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#placinta mere #placinta

Cum sa prepari cea mai buna placinta de mere. Are un blat extrem de pufos

Ti-e pofta de ceva dulce? Ce spui de o placinta cu mere pufoasa? Nu necesita multe ingrediente si nici foarte mult timp petrecut in bucatarie. 

Ingrediente

Pentru umplutura:

  • 7-8 mere proaspete
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura de amidon amestecat cu 40ml de apa

Pentru blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 10gr zahar vanilat
  • 50 ml de lapte
  • 120 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 250 gr faina

Cum se prepara placinta cu mere

Mai intai curata merele si razuieste-le grosier. Pune-le intr-o tigaie si adauga sucul de lamaie, zaharul si scortisoara. Lasa totul la foc mediu pana cand lichidul se evapora complet. Amesteca amidonul cu apa si adauga-l peste merele fierte. Lasa compozitia sa se ingroase, apoi las-o la racit.

Pentru blat amesteca ouale cu sarea si zaharul pana cand obtii o compozitie pufoasa si voluminoasa. Pune treptat laptele si uleiul vegetal, amestecand incontinuu. Incorporeaza treptat faina si praful de copt. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna jumatate din aluat. Coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Atunci cand blatul este usor rumenit scoate-l din cuptor, adauga umplutura de mere racita, apoi acopera cu restul de aluat si niveleaza-l. Coace placinta in continuare la aceeasi temperatura timp de 25-30 de minute sau pana cand devine aurie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare