Ingrediente
Pentru umplutura:
- 7-8 mere proaspete
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingura de amidon amestecat cu 40ml de apa
Pentru blat:
- 5 oua
- un praf de sare
- 150 gr zahar
- 10gr zahar vanilat
- 50 ml de lapte
- 120 ml ulei vegetal
- 1 lingurita de praf de copt
- 250 gr faina
Cum se prepara placinta cu mere
Mai intai curata merele si razuieste-le grosier. Pune-le intr-o tigaie si adauga sucul de lamaie, zaharul si scortisoara. Lasa totul la foc mediu pana cand lichidul se evapora complet. Amesteca amidonul cu apa si adauga-l peste merele fierte. Lasa compozitia sa se ingroase, apoi las-o la racit.
Pentru blat amesteca ouale cu sarea si zaharul pana cand obtii o compozitie pufoasa si voluminoasa. Pune treptat laptele si uleiul vegetal, amestecand incontinuu. Incorporeaza treptat faina si praful de copt. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna jumatate din aluat. Coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Atunci cand blatul este usor rumenit scoate-l din cuptor, adauga umplutura de mere racita, apoi acopera cu restul de aluat si niveleaza-l. Coace placinta in continuare la aceeasi temperatura timp de 25-30 de minute sau pana cand devine aurie.