Deserturi

#inghetata pepene #inghetata

Cum sa prepari cea mai buna inghetata de pepene galben, fara zahar! Este declioasa in zilele de vara

 

Daca printre fructele tale preferate se numara pepenele galben, vei adora acest desert: inghetata cu pepene galben. E un desert racoritor, perfect pentru zilele toride de vara. Reteta este foarte simpla si nu necesita prea multe ingrediente sau un efort prea mare.

Inghetata de pepene galben. Cum se prepara

In primul rand, este bine de precizat faptul ca pepenele galben are un continut bogat de nutrienti. Acest fruct are vitamine, minerale si antioxidanti, iar continutul  mare de apa il face sa fie excelent pentru hidratarea corpului. 

Bananele, care se regasesc in aceasta reteta, sunt si ele foarte nutritive, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre. 

Ingrediente:

  • un pepene galben mediu
  • trei banane foarte coapte
  • 200 ml de iaurt cremos
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • optional - o lingurita de esenta de vanilie

Cum sa prepari inghetata

Taie pepenele galben pe jumatate si inlatura semintele, apoi taie-l felii si curata coaja. Taie pulpa in bucati mici si pune-le in blender. Pune si bananele curatate, apoi porneste aparatul pana cand obtii un piure fin. Apoi, intr-un bol amesteca piureul de fructe cu sucul de lamaie. Adauga iaurtul si esenta de vanilie, apoi amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune apoi compozitia intr-un bol cu capac, rezistent la congelare, apoi lasa la congelator 2-3 ore. O data la 30 de minute ar fi bine si amesteci cu un tel pentru a preveni formarea cristalelor de gheata. Dupa ce amestecul a ajuns la consistenta dorita, transfera inghetata intr-un recipient ermetic si las-o in congelator pentru inca 2-4 ore. E gata! Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare