Daca printre fructele tale preferate se numara pepenele galben, vei adora acest desert: inghetata cu pepene galben. E un desert racoritor, perfect pentru zilele toride de vara. Reteta este foarte simpla si nu necesita prea multe ingrediente sau un efort prea mare.
Inghetata de pepene galben. Cum se prepara
In primul rand, este bine de precizat faptul ca pepenele galben are un continut bogat de nutrienti. Acest fruct are vitamine, minerale si antioxidanti, iar continutul mare de apa il face sa fie excelent pentru hidratarea corpului.
Bananele, care se regasesc in aceasta reteta, sunt si ele foarte nutritive, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre.
Ingrediente:
- un pepene galben mediu
- trei banane foarte coapte
- 200 ml de iaurt cremos
- 2 lingurite de suc de lamaie
- optional - o lingurita de esenta de vanilie
Cum sa prepari inghetata
Taie pepenele galben pe jumatate si inlatura semintele, apoi taie-l felii si curata coaja. Taie pulpa in bucati mici si pune-le in blender. Pune si bananele curatate, apoi porneste aparatul pana cand obtii un piure fin. Apoi, intr-un bol amesteca piureul de fructe cu sucul de lamaie. Adauga iaurtul si esenta de vanilie, apoi amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune apoi compozitia intr-un bol cu capac, rezistent la congelare, apoi lasa la congelator 2-3 ore. O data la 30 de minute ar fi bine si amesteci cu un tel pentru a preveni formarea cristalelor de gheata. Dupa ce amestecul a ajuns la consistenta dorita, transfera inghetata intr-un recipient ermetic si las-o in congelator pentru inca 2-4 ore. E gata! Pofta buna!