INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#preparare crema de zahar ars #reteta perfecta #crema de zahar ars

Cum sa prepari cea mai buna crema de zahar ars. Secretele unei retete perfecte

 

Crema de zahar ars, cunoscuta si sub numele de crème brûlée, este un desert clasic si rafinat, care imbina perfect textura fina a cremei cu crocantul strat de caramel. Desi pare sofisticat, cu putina rabdare si atentie la detalii, il poti pregati chiar la tine acasa, cucerindu-ti familia si prietenii cu acest preparat.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara cea mai buna crema de zahar ars, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 litru de lapte sau smantana lichida (pentru o varianta mai cremoasa)
  • 8 oua mari
  • 200 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 100 g zahar suplimentar pentru caramelizat

Pregatirea caramelului

Primul pas in realizarea acestui desert este pregatirea caramelului. Intr-o cratita, pune zaharul (100 g) si lasa-l sa se topeasca la foc mediu, amestecand constant. Zaharul va incepe sa se lichefieze si sa capete o culoare aurie. Cand zaharul s-a topit complet si are o nuanta de chihlimbar, toarna-l rapid in formele de copt sau in vasele ramekin, rotindu-le astfel incat sa acoperi uniform fundul acestora. Lasa caramelul sa se raceasca si sa se intareasca.

In timp ce caramelul se raceste, poti sa te ocupi de crema. Intr-o cratita, incalzeste laptele sau smantana lichida, fara sa-l aduci la punctul de fierbere. Daca folosesti pastaie de vanilie, deschide-o si scoate semintele, adaugandu-le in lapte impreuna cu pastaia. Lasa sa infuzeze pentru cateva minute.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul (200 g) si praful de sare pana cand obtii o compozitie omogena si usor spumoasa.

 Toarna treptat laptele caldut peste amestecul de oua, amestecand continuu pentru a evita coagularea acestora. Daca folosesti extract de vanilie, acesta este momentul sa-l adaugi.

Pentru o textura cat mai fina, strecoara compozitia printr-o sita fina inainte de a o turna peste caramelul intarit in formele de copt.

Pentru a obtine o crema de zahar ars perfecta, coacerea este un pas esential. Asaza formele cu crema intr-o tava adanca. Umple tava cu apa fierbinte, avand grija ca apa sa ajunga pana la jumatatea inaltimii formelor.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 150°C si coace crema timp de 45-60 de minute sau pana cand aceasta se incheaga. Crema este gata cand centrul este ferm, dar tremura usor la atingere.

Lasa crema de zahar ars sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider pentru cel putin 4 ore, de preferat peste noapte, inainte de servire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare