INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#perparare alivanca #alivanca moldoveneasca #alivanca

Cum sa prepari cea mai buna alivanca moldoveneasca, celebra prajitura cu malai

Alivanca moldoveneasca este un desert traditional romanesc cu radacini adanci in zona Moldovei. Este o prajitura foarte populara si apreciata atat pentru simplitatea ei, cat si pentru gustul autentic. Este un desert cu malai, oua, lapte si branza.

Prajitura alivanca are o textura densa si frageda, usor nisipoasa. Este cu gust dulce, completat de aroma vaniliei si de branza de vaci. In unele zone ale Moldovei, alivanca este preparata cu branza sarata, adaugand un contrast placut intre dulce si sarat. 

Ingrediente:
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 150 g malai
  • 100 g faina alba
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura smantana 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor
Cum se prepara

Aseaza pe masa de lucru toate ingredientele si pregateste o tava de aproximativ 20x30 cm, in care pune hartie de copt. Porneste cuptorul la 180 de grade.

Amesteca intr-un bol branza de vaci, ouale si un praf de sare. Se mixeaza pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga untul topit si racit, apoi esenta de vanilie. Pune apoi treptat laptele si smantana. 

Intr-un alt bol amesteca porumbul cu faina de grau si praful de copt. Incorporeaza treptat acest amestec in compozitia lichida de branza si oua, amestecand incontinuu pana cand obtii un aluat omogen. Intinde aluatul in tava si niveleaza-l cu o spatula. Pune tava la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand devine aurie. Dupa ce s-a copt, lasa la racit si poti presara zahar pudra deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare