Deserturi

#inghetata banane #inghetata dietetica #desert dietetic #inghetata

Cum sa faci o inghetata dintr-un singur ingredient

De cate ingrediente ai nevoie pentru a face o inghetata delicioasa? De unul singur! Da, ai citit bine! Poti prepara o inghetata cu care sa iti uimesti musafirii sau copiii folosind un singur produs: banana.

Din banane iese o inghetata cremoasa, fina, aromata, foarte sanatoasa si extrem de ieftina! Asadar, ai toate motivele cu putinta sa incerci reteta urmatoare:

Decojeste doua-trei banane bine coapte si taie-le felii. Aseaza-le intr-un vas termorezistent pe care pune-l la congelator de seara pana dimineata.

Scoate feliile de banane inghetate si mixeaza-le cu un blender pana devin o pasta cremoasa foarte fina. Amesteca inghetata cu o lingura pentru a o aera bine. Pune-o din nou intr-un vas etans si da-o iar la congelator pentru doua ore.

Serveste-o in cupe de inghetata. Evident ca poti rade deasupra ciocolata sau poti pune cirese confiate deasupra, dupa gust.

Aceasta reteta de inghetata este varianta ideala pentru cei care prefera bucataria vegana, dar si pentru cei care au intoleranta la lactate sau urmeaza un regim hipocaloric.

Sursa foto: thekitchn.com, smolakfarms.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului