Deserturi

#papanasi #papanasi cu dulceata #retete papanasi #aluat papanasi

Cum sa faci cei mai buni papanasi

Papanasii sunt un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala. Daca iti place sa-i comanzi prin restaurante, invata reteta si fa proprii tai de casa. Afla secretele pentru a pregati cei mai buni papanasi .

Papanasii se pregatesc prajiti sau fierti, cu branza de vaci, smantana, dulceata , ciocolata sau alte sosuri dulci. Acest desert dulce este simplu de facut. Preparatul, in schimb, constituie un fel de mancare satios, destul de greu de digerat. De aceea, trebuie servit cu grija.
 

Ingrediente si mod de prepare pentru papanasi


O reteta simpla de papanasi are la baza branza de vaci, oua, faina, zahar si dulceata. In functie de tipul de papanasi, insa, unele ingrediente pot suferi modificari. Foloseste o branza grasa, foarte proaspata si dulce.

Pregateste un aluat dintr-un amestec de branza, oua, faina, coaja de lamaie, gris si esenta de vanilie. O alta varianta de aluat pentru papanasi este cea pe baza de branza de vaci, zahar, oua, sare, bicarbonat, zahar vanilat si suc de lamaie, la care se adauga coaja de lamaie si faina. Amesteca ingredientele astfel incat aluatul obtinut sa fie unul nu foarte moale, care se desprinde de pe mana si care poate fi modelat. In cazul in care branza face aluatul prea moale, se adauga faina pana se obtine consistenta dorita.

Pentru o portie, se servesc de obicei 2 papanasi. Fiecare este format dintr-un cerc cu gaura in mijloc, ca un covrig rotund si gros. Peste acesta, se adauga o bila de aluat.

Prajeste papanasii in ulei incins, in jur de 5 minute, avand grija sa-i intorci pentru a se face pe toate partile. Prajeste papanasii la foc mic. Facuti la foc iute, acestia pot sa se faca foarte bine in , dar sa ramane cruzi in interior.

Scurge-i de grasime pe prosoape de hartie . Papanasii sunt un preparat greu, astfel incat este important sa scapi de excesul de ulei.
 

Modalitati de a servi papanasii


Dupa ce sunt gata, papanasii pot fi decorati in mai multe feluri si serviti. Varianta clasica este cea cu smantana si dulceata, dupa care se pudreaza cu zahar. Foloseste o smantana grasa si o dulceata din fructe de padure sau o dulceata de capsuni, cirese sau chiar visine. Daca nu-ti place dulceata, opteaza pentru un alt sos dulce (ciocolata, caramel, vanilie etc).

Sursa foto: viprasys.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului