Ingrediente
- 110 gr zahar
- 1 ou
- 70 gr unt topit
- 150 ml lapte
- 180 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de la 1/4 lamaie
- 1/4 lingurita nucsoara
- Pentru decorat
- 50 gr unt
- 50 gr zahar
- 1 lingurita scortisoara
Cum se prepara gogosile la cuptor
Freaca bine zaharul cu oul pana compozitia devine ca o spuma alba. Adauga untul topit si apoi se mixeaza iar timp de 1 minut. Adauga apoi laptele si la final faina amestecata cu praf de copt, nucsoara si coaja de lamaie. Amesteca ingredientele cu telul pana cand se incorporeaza faina. Unge 6 forme de muffins cu unt si se pudreaza cu faina. Pune aluatul in forme, cat sa le umpli 2/3 din ele. Baga gogosile la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce se coc, scoate-le din forme. Se topeste untul la foc mic. Se amesteca zaharul cu scortisoara.Se ung gogosile cu unt pe toate partile. Se trec prin zaharul aromat.Sunt bune caldute, reci si chiar si a doua zi.