Deserturi

# gogosi la cuptor #gogosi

Cum prepari cele mai gustoase gogosi la cuptor! Reteta rapida

Vrei sa prepari un desert rapid si savuros pentru familia ta, fara sa faci prea mare dezordine in casa si nici sa umpli casa de miros de mancare? Iti propunem o reteta delicioasa de gogosi la cuptor, pe care le poti prepara super rapid. Iata de ce ai nevoie:

 

Ingrediente

  • 110 gr zahar
  • 1 ou
  • 70 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 180 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la 1/4 lamaie
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • Pentru decorat
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Cum se prepara gogosile la cuptor

Freaca bine zaharul cu oul pana compozitia devine ca o spuma alba. Adauga untul topit  si apoi se mixeaza iar timp de 1 minut. Adauga apoi laptele si la final faina amestecata cu praf de copt, nucsoara si coaja de lamaie. Amesteca ingredientele cu telul pana cand se incorporeaza faina. Unge 6 forme de muffins cu unt si se pudreaza cu faina. Pune aluatul in forme, cat sa le umpli 2/3 din ele. Baga gogosile la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce se coc, scoate-le din forme. Se topeste untul la foc mic. Se amesteca zaharul cu scortisoara.Se ung gogosile cu unt pe toate partile. Se trec prin zaharul aromat.Sunt bune caldute, reci si chiar si a doua zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului