Vara, la mare sau in parcurile de distractii din oras, ai gasit mereu la vanzare churros – acele gogosele lunguiete, spritate, servite intr-un sombrero de carton, cu sos de dulceata alaturi. Miros a vanilie de la o posta si nu te poti abtine sa nu le cumperi. Ei bine, sunt atat de usor de facut acasa incat ar fi pacat sa nu incerci!
Copiii mereu sunt dornici de ceva dulce. Chiar si noi, adultii, tanjim uneori dupa un desert „pacatos”. Si ce poate fi mai bun decat acel desert pe care ti-l prepari rapid, din cateva ingrediente pe care le ai la indemana. Churros este un astfel de exemplu.
Ingrediente pentru churros
1 cana cu apa
6 lingurite de unt
2 lingurite de zahar tos
1 lingura extract de vanilie
1 cana cu faina
1 lingura de sare
2 oua mari
Ulei pentru prajit
Zahar
Scortisoara
Cum se prepara churros
Intr-o cratita mare la foc mediu, adauga apa, untul si zaharul. Adu-le in punctul de fierbere, apoi adauga vanilia. Stinge focul si adaugati faina si sarea. Amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa, in jur de 30 de secunde. Lasa amestecul sa se raceasca timp de 10 minute.
Adauga doua oua si incorporeaza-le cu ajutorul unui mixer. Pune aluatul intr-un posh cu un capat in forma de stea.
Pune ulei intr-o tigaie cu diametru mare si lasa-l sa de incinga. Incepe sa torni din posh spirale cam de 15 cm lungime. Foloseste o foarfeca de bucatarie pentru a taia aluatul. Prajeste gogosile acestea lunguiete pana devin aurii, intorcandu-le de pe o parte pe alta daca este necesar.
Imediat ce le-ai scos din uleiul incins, rostogoleste batoanele prin zahar amestecat cu scortisoara. Se servesc cu sos de ciocolata, cu sos de caramel sau cu dulceata.