Ingrediente pentru crumble de mere
- 10 cani mere, curatate de coaja si taiate felii
- 1 cana zahar alb
- 1 lingura faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 cana apa
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1 cana faina
- 1 cana zahar brun
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 cana unt, topit
Cum se prepara crumble de mere
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Unge o tava cu putin unt si adauga feliile de mere.
Intr-un bol amesteca zahrul alb cu 1 lingura faina. Adauga amestecul peste compozitia de mere, apoi toarna apa.
Intr-un alt vas amesteca fulgii de ovaz, faina, zaharul brun, praful de copt si untul topit. Mixeaza totul foarte bine pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga-l apoi peste mere, avand grija sa il repartizezi uniform.
Baga tava la cuptor si coace timp de 45 minute.
Cum se serveste crumble de mere
Desertul de mere poate fi servit atat cald, cat si rece. Merge de minune alaturi de o cana cu vin fiert.
Sursa foto: thecheapglut.wordpress.com