Deserturi

#retete #deserturi #crema ganache alba # crema ganache

Crema ganache alba

Crema ganache se poate servi atat simpla, in cupe alaturi de fructe de padure, alune nesarate sau piscoturi, cat si ca umplutura pentru diverse deserturi.

Ingrediente crema ganache alba

300 g ciocolata alba

300 ml frisca lichida

1 lingurita extract vanilie

fulgi ciocolata neagra, pentru decor

Cum se prepara crema ganache alba

Toarna smantana intr-o oala de inox si pune-o pe aragaz, la foc mic, sa fiarba.

Rupe ciocolata alba in bucati potrivite, apoi pune-le la topit in smantana clocotita. Amesteca bina, astfel incat sa obtii o compozitie omogena. apoi aromatizeaza totul cu extract de vanilie.

Toarna crema de ciocolata intr-un vas, apoi da-o la congelator o jumatate de ora. Scoate crema de la frigider si mixeaz-o cu un mixer la viteza superioara, pana obtii o spuma aerata.

Toarna crema in cupe si serveste-o cu fructe de sezon.

Cum se serveste crema ganache alba

Serveste crema ganache de la frigider, in cupe individuale, cu fructe de sezon si fulgi de ciocolata neagra ca decor.

Foto: whipperdish.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare