Ingrediente pentru cornulete cu bors
- 400g de faina
- 25g de drojdie
- 150 ml de ulei
- 100 ml de bors
- 3-4 linguri de apa calda
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingura de esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
Pentru umplutura:
- rahat
- gem de fructe
- nuca de cocos (sau nuca normala)
Cum se prepara cornuletele cu bors
Intr-un bol amesteca borsul, drojdia, sarea, esenta de vanilie si apa pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi coaja de lamaie si uleiul si incorporeaza, treptat, faina. Amesteca bine pana obtii un aluat dens, usor de manevrat.
Lasa aluatul la dospit, intr-un loc cald, timp de jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul.
Intinde apoi aluatul pe o suprafata de lucru, pudrata cu faina. Taie aluatul in forma de triunghiuri, de marimea dorita.
Pentru umplutura, prepara un amestec de gem si nuca de cocos sau nuca normala si taie rahatul cuburi potrivite (cat sa fie invelite de aluat).
Umple unele cornulete cu rahat si pe altele cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca apoi pudreaza-le cu zahar pudra, daca doresti.
Cum se servesc cornuletele cu bors
Cornuletele de post cu bors pot fi servite alaturi de o cafea neagra sau de un ceai cald cu mar si scortisoara.
Sursa foto: perfecte.md