Ingrediente pentru clatitele cu mere si scortisoara
- 170 g faina
- 2 linguri de zahar brun
- 1 plic zahar vanilinat
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 ou
- 240 ml lapte
- 1 mar mare ras
Cum se prepara clatitele cu mere si scortisoara
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara si amestea totul foarte bine.
Intr-un alt bol adauga oul si bate-l bine, apoi incorporeaza laptele. Peste aceasta compozitie adauga treptat, ingredientele uscate amestecand foarte bine. La final incorporeaza marul ras.
Intr-o tigaie speciala adauga putin unt sau ulei si cand s-a incins adauga clatitele. Formeaza clatite mici, mai groase decat cele normale, dar mai suptiri decat cele americane. Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc.
Scoate-le pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca. Le poti pudra cu zahar si scortisoara sau le poti servi alaturi de toppingul preferat, ori ca atare.
Sursa foto: foodrenegade.com