INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#clatite carrot cake #clatite #pancakes

Clatite cu gust de carrot cake si glazura delicioasa

 

Clatite cu gust de carrot cake (tort de morcovi) pentru micul dejun, sunt ideale pentru a incepe ziua in forta. Sunt aromate, au vitamine si nutrienti esentiali si ofera satitetate. Le poti servi cu sirop de artar sau, pentru un plus de savoare, cu glazura de branza crema si toppingurile de mai jos. Oricum le-ai servi, aceste clatite vor deveni cu siguranta preferatele familiei!

Ingrediente pentru clatitele cu gust de carrot cake

  • 160 g de faina
  • 1 ½ lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • ½ lingurita de condiment pentru placinta de dovleac
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita de sare de masa
  • 240 ml de lapte batut integral
  • 50 g de zahar brun deschis, bine presat
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 75 g de morcov ras fin
  • 3 linguri de unt nesarat, topit, plus mai mult pentru tigaie

Glazura:

  • 85 g de branza crema, inmuiata
  • 1 lingura de lapte integral
  • 2 linguri de zahar pudra
  • ½ lingurita de extract de vanilie

Topping:

  • 3 linguri de stafide aurii
  • 3 linguri de nuci pecan sau nuci tocate si prajite
  • 3 linguri de fulgi de cocos neprajiti
  • 1 lingura de ghimbir confiat tocat fin (optional)

Cum se prepara clatitele cu gust de carrot cake

Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, condimentul pentru placinta de dovleac, bicarbonatul de sodiu si sarea pana se combina bine.

Adauga laptele batut, zaharul brun, oul si vanilia; amesteca pana cand ingredientele sunt doar combinate. Incorporeaza morcovii si untul topit pana se combina. Lasa deoparte.

Intr-un bol mediu, amesteca branza crema, laptele, zaharul pudra si vanilia pana devin netede. Lasa deoparte.

Intr-un bol mic, amesteca stafidele, nucile, fulgii de cocos si ghimbirul, daca doresti. Lasa deoparte.

Incalzeste o tigaie antiaderenta mare sau o plita la foc mediu. Unge tigaia sau plita cu unt.

Lucrand in serii, pune cate 60 ml (1/4 cana) de aluat pentru fiecare clatita in tigaie, avand grija sa nu aglomerezi tigaia. Gateste pana cand incep sa se formeze bule pe suprafata clatitelor si marginile par uscate, aproximativ 2-3 minute. Intoarce-le si gateste-le pana devin pufoase si usor ferme, aproximativ 1 minut. Repeta cu restul de aluat, adaugand unt si ajustand caldura dupa nevoie.

Imparte clatitele in mod egal intre 4 farfurii. Toarna glazura uniform peste clatite si presara toppingul uniform.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului