Ingrediente pentru clatitele cu gust de carrot cake
- 160 g de faina
- 1 ½ lingurite de praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- ½ lingurita de condiment pentru placinta de dovleac
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita de sare de masa
- 240 ml de lapte batut integral
- 50 g de zahar brun deschis, bine presat
- 1 ou mare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 75 g de morcov ras fin
- 3 linguri de unt nesarat, topit, plus mai mult pentru tigaie
Glazura:
- 85 g de branza crema, inmuiata
- 1 lingura de lapte integral
- 2 linguri de zahar pudra
- ½ lingurita de extract de vanilie
Topping:
- 3 linguri de stafide aurii
- 3 linguri de nuci pecan sau nuci tocate si prajite
- 3 linguri de fulgi de cocos neprajiti
- 1 lingura de ghimbir confiat tocat fin (optional)
Cum se prepara clatitele cu gust de carrot cake
Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, condimentul pentru placinta de dovleac, bicarbonatul de sodiu si sarea pana se combina bine.
Adauga laptele batut, zaharul brun, oul si vanilia; amesteca pana cand ingredientele sunt doar combinate. Incorporeaza morcovii si untul topit pana se combina. Lasa deoparte.
Intr-un bol mediu, amesteca branza crema, laptele, zaharul pudra si vanilia pana devin netede. Lasa deoparte.
Intr-un bol mic, amesteca stafidele, nucile, fulgii de cocos si ghimbirul, daca doresti. Lasa deoparte.
Incalzeste o tigaie antiaderenta mare sau o plita la foc mediu. Unge tigaia sau plita cu unt.
Lucrand in serii, pune cate 60 ml (1/4 cana) de aluat pentru fiecare clatita in tigaie, avand grija sa nu aglomerezi tigaia. Gateste pana cand incep sa se formeze bule pe suprafata clatitelor si marginile par uscate, aproximativ 2-3 minute. Intoarce-le si gateste-le pana devin pufoase si usor ferme, aproximativ 1 minut. Repeta cu restul de aluat, adaugand unt si ajustand caldura dupa nevoie.
Imparte clatitele in mod egal intre 4 farfurii. Toarna glazura uniform peste clatite si presara toppingul uniform.