Clatitele cu banane sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce si aromat, in special in diminetile tarzii de weekend . Se servesc la micul dejun, cu smantana si o cana de cafea sau ceai.
Ingrediente pentru clatitele cu banane
- 3 oua
- 115 grame faina
- praf de copt
- 140 ml lapte
- sare
- 40 grame unt
- 30 grame zahar
- 4 banane
-
smantana pentru servit.
Cum se prepara clatitele cu banane
Separa ouale. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, laptele si galbenusurile pana obtii un aluat cremos.
In alt bol amesteca albusurile cu putina sare. Incorporeaza apoi albusurile spuma cu aluatul.
Incinge o tigaie si toarna putin din aluat. Lasa alutul pe foc pana cand isi schimba culoarea si devine ferm. Cu o spatul intoarce clatita si pe partea cealalta si mai lasa pe foc cateva minute. Repeta operatiunea pana termini aluatul.
Intr-o cratita topeste untul cu zahar pana obtii un caramel . Curata bananele si taie-le pe jumatate, pe lungime . Adauga bananele in cratita cu sosul caramel si mai lasa pe foc cateva minute.
Cum servesc clatitele cu banane
Pe fiecare clatita aseaza cate o jumatate de banana caramelizata si putin sos caramel. Deasupra orneaza cu putin smantana.