Clafoutis este unul din deserturile clasice ale bucatariei frantuzesti. Profita de anotimpul piersicilor parfumate pentru a prepara aceasta reteta.
Ingrediente pentru clafoutis cu piersici
300 g piersici
200 ml lapte
80 g faina
2 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
10 g unt
zahar pudra
Cum se prepara clafoutis cu piersici
Taie piersicile in cubulete sau felii subtiri.
Amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Mixeaza pana ce obtii o compozitie spumoasa, apoi incorporeaza faina cernuta. La final, poti turna laptele. Amesteca cu grija, pana la omogenizarea perfecta.
Tapeteaza o forma termorezistenta cu unt si aseaza pe fundul ei bucatile de piersica.
Toarna aluatul deasupra. Baga desertul la cuptor, la temperatura medie (180 grade), circa 30 de minute.
Cum se serveste clafoutis cu piersici
Serveste clafoutis cu zahar pudra deasupra, dupa ce s-a racit bine.
Sursa foto: mariber.com
#deserturi # retete piersici #clafoutis
Clafoutis cu piersici
Clafoutis cu piersici Clafoutis este unul din deserturile clasice ale bucatariei frantuzesti. Profita de anotimpul piersicilor parfumate pentru a prepara aceasta reteta.- 2012-08-17 2012-08-17
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa