Deserturi

#deserturi # retete piersici #clafoutis

Clafoutis cu piersici

Clafoutis este unul din deserturile clasice ale bucatariei frantuzesti. Profita de anotimpul piersicilor parfumate pentru a prepara aceasta reteta.

Ingrediente pentru clafoutis cu piersici

300 g piersici

200 ml lapte

80 g faina

2 oua

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 praf de sare

10 g unt

zahar pudra

Cum se prepara clafoutis cu piersici

Taie piersicile in cubulete sau felii subtiri.

Amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Mixeaza pana ce obtii o compozitie spumoasa, apoi incorporeaza faina cernuta. La final, poti turna laptele. Amesteca cu grija, pana la omogenizarea perfecta.

Tapeteaza o forma termorezistenta cu unt si aseaza pe fundul ei bucatile de piersica.

Toarna aluatul deasupra. Baga desertul la cuptor, la temperatura medie (180 grade), circa 30 de minute.

Cum se serveste clafoutis cu piersici

Serveste clafoutis cu zahar pudra deasupra, dupa ce s-a racit bine.

Sursa foto: mariber.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului