Deserturi

#clatite perfecte #Chef Florin Dumitrescu #Florin Dumitrescu #clatite

Chef Florin Dumitrescu, reteta secreta pentru clatite perfecte! Ce ingrediente foloseste pentru ca desertul sa fie unul gustos si pufos

Clatitele cu diverse umpluturi sunt un desert indragit de romani, fiind rapid de preparat si extrem de versatile. Acestea sunt adesea prezente pe mesele celor care vor sa savureze ceva dulce, dar pregatirea unor clatite cu adevarat perfecte nu este o sarcina usoara. Chef Florin Dumitrescu vine insa in ajutorul celor care doresc sa obtina clatite deosebite, impartasind secretul retetei sale.

 

Desi la prima vedere clatitele par simplu de facut, pentru a ajunge la reteta perfecta este nevoie de atentie la detalii. In Franta, exista academii dedicate clatitelor, iar Florin Dumitrescu a invatat din aceste scoli de renume secretele prepararii unui desert impecabil.

In cadrul unui videoclip postat pe retelele sociale, celebrul chef a dezvaluit reteta sa secreta, una inspirata din tehnicile invatate in bucatariile franceze. Cu doar cateva ingrediente de baza si multa atentie, oricine poate prepara clatite usoare si pufoase. Reteta este simpla, dar cheia succesului sta in modul in care sunt combinate ingredientele si in tehnica de preparare.

„Rețeta perfectă de clătite pentru mine conține 200 de grame de făină, un ou și undeva în jur de 400-450 ml de lapte. Trebuie bătut bine, să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire. Nu vă recomand să puneți zahăr în aluat pentru că se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii și nu veți putea întoarce foaia de clătită. Aveți încredere în mine, e mai bine fără zahăr.

Cel mai important test-testul polonicului. Trebuie să curgă, să nu fie foarte gros, să nu fie foarte subțire. Trebuie acum să mai pun puțin lapte că să fie o idee mai fluid. Clătita dacă pare că este ceva simplu, să știți că nu este! Nu degeaba în Franța sunt și școli de clătite la nivel de academie! Atât de artă este clătita!

Tigaia trebuie să fie încinsă, doar nu foarte încinsă pentru a nu se arde untul. Cu untul rece murdăriți puțin tigaia, după care turnăm aluatul în toată tigaia. Niciodată n-am înțeles de ce, dar prima foaie de clătită nu îmi iese niciodată”, a spus Florin Dumitrescu, în mediul online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului