Desi la prima vedere clatitele par simplu de facut, pentru a ajunge la reteta perfecta este nevoie de atentie la detalii. In Franta, exista academii dedicate clatitelor, iar Florin Dumitrescu a invatat din aceste scoli de renume secretele prepararii unui desert impecabil.
In cadrul unui videoclip postat pe retelele sociale, celebrul chef a dezvaluit reteta sa secreta, una inspirata din tehnicile invatate in bucatariile franceze. Cu doar cateva ingrediente de baza si multa atentie, oricine poate prepara clatite usoare si pufoase. Reteta este simpla, dar cheia succesului sta in modul in care sunt combinate ingredientele si in tehnica de preparare.
„Rețeta perfectă de clătite pentru mine conține 200 de grame de făină, un ou și undeva în jur de 400-450 ml de lapte. Trebuie bătut bine, să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire. Nu vă recomand să puneți zahăr în aluat pentru că se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii și nu veți putea întoarce foaia de clătită. Aveți încredere în mine, e mai bine fără zahăr.
Cel mai important test-testul polonicului. Trebuie să curgă, să nu fie foarte gros, să nu fie foarte subțire. Trebuie acum să mai pun puțin lapte că să fie o idee mai fluid. Clătita dacă pare că este ceva simplu, să știți că nu este! Nu degeaba în Franța sunt și școli de clătite la nivel de academie! Atât de artă este clătita!
Tigaia trebuie să fie încinsă, doar nu foarte încinsă pentru a nu se arde untul. Cu untul rece murdăriți puțin tigaia, după care turnăm aluatul în toată tigaia. Niciodată n-am înțeles de ce, dar prima foaie de clătită nu îmi iese niciodată”, a spus Florin Dumitrescu, în mediul online.