Deserturi

#cheesecake #retete #caramel #deserturi #cheesecake banane

Cheesecake cu banane si sos caramel

Cheesecake-ul cu banane si sos caramel este o prajitura racoroasa, potrivita pentru zilele de vara.

Ingrediente pentru cheesecake cu banane si sos caramel

Blat

200 g biscuiti

70 g unt

Umplutura

400 g crema de branza

150 g zahar

1 lingurita esenta

200 ml frisca lichida

2 oua

2 banane

Sos

5 linguri zahar brun

50 g unt

200 ml frisca nebatuta

1 varf cutit sare

Cum se prepara cheesecake cu banane si sos caramel

Zdrobeste biscuitii, amesteca-i cu untul, apoi aseaza-i pe fundul unei tavi si preseaza bine.

Pune tava la copt, circa 10 minute, la 180 de grade.

Intre timp, amesteca ingredientele pentru umplutura, dupa ce ai transformat bananele in piure.

Toarna umplutura peste crusta de biscuiti si da prajitura la copt, inca 30 de minute, la 200 de grade.

Pentru sosul caramel trebuie sa pui untul la topit, adaugi zaharul si il lasi sa fiarba, apoi completezi cu frica lichida si incepi sa amesteci repede cu un tel.

Dupa doua minute, sosul incepe sa se ingroase si trebuie luat de pe foc si pus intr-un vas cu apa rece, ca sa se opreasca fierberea. Adauga sare si amesteca.

Toarna sosul caramel peste cheesecake, dar numai dupa ce sosul s-a racit.

Cum se serveste cheesecake cu banane si sos caramel

Serveste cheesecake-ul rece, de la frigider.

Sursa foto: cookingwithmichele.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare