Deserturi

#dulciuri #chec #lamaie

Chec cu lamaie

Checul de lamaie este un desert racoritor, dulce - acrisor, cu o aroma speciala. Este ideal pentru ceaiul de dimineata, alaturi de putina dulceata .


Ingrediente pentru checul cu lamaie

 

  • 225 grame unt
  • 225 grame zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 225 grame faina.


Pentru glazura :

  • sucul de la 2 lamai
  • 85 grame zahar.


Cum se prepara checul cu lamaie


Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o pasta cremoasa. Adauga ouale, cate unul pe rand, si amesteca bine.

Adauga apoi coaja de lamaie si amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Intre timp amesteca sucul de lamaie cu zaharul. Cand checul este gata, scoate-l din cuptor si inteapa-l cu o furculita. Cat este inca cald, toarna pe deasupra siropul cu lamaie si zahar.

Lasa apoi checul sa se raceasca complet inainte de a servi.


Cum se serveste checul cu lamaie


Checul cu lamaie se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete