Deserturi

#desert #chec #retete cu dovlecel #chec cu scortisoara

Chec cu dovlecel si scortisoara

Checul cu dovlecel si scortisoara este aromat si catifelat, ideal pentru gustarea de la cafea. Se prepara rapid si este potrivit si pentru ocaziile cand ai musafiri neasteptati.


Ingrediente pentru checul cu dovlecel si scortisoara

 

100 grame unt

150 grame zahar brun

2 oua

400 grame dovlecel ras

10 grame scortisoara

3 grame praf de copt

300 grame faina

5 ml extract de vanilie

2 ml extract de migdale.

Pentru glazura:

200 grame zahar pudra

20 grame frisca.


Cum se prepara checul cu dovlecel si scortisoara


Intr-un bol, amesteca untul cu zaharul brun si ouale. Adauga apoi restul de ingrediente pentru chec si amesteca foarte bine.

In alt bol, amesteca ingredientele pentru glazura, pana cand obtii o pasta cremoasa, omogena.

Toarna apoi compozitia pentru chec intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da compozitia la cuptorul incins pentru 50 de minute.

Cand este gata, lasa checul sa se raceasca, dupa care unge-l cu glazura.


Cum se serveste checul cu dovlecel si scortisoara


Checul cu dovlecel si scortisoara poate fi servit simplu, dar si cu diverse dulceturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare