Checul cu dovlecel si scortisoara este aromat si catifelat, ideal pentru gustarea de la cafea. Se prepara rapid si este potrivit si pentru ocaziile cand ai musafiri neasteptati.
Ingrediente pentru checul cu dovlecel si scortisoara
100 grame unt
150 grame zahar brun
2 oua
400 grame dovlecel ras
10 grame scortisoara
3 grame praf de copt
300 grame faina
5 ml extract de vanilie
2 ml extract de migdale.
Pentru glazura:
200 grame zahar pudra
20 grame frisca.
Cum se prepara checul cu dovlecel si scortisoara
Intr-un bol, amesteca untul cu zaharul brun si ouale. Adauga apoi restul de ingrediente pentru chec si amesteca foarte bine.
In alt bol, amesteca ingredientele pentru glazura, pana cand obtii o pasta cremoasa, omogena.
Toarna apoi compozitia pentru chec intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da compozitia la cuptorul incins pentru 50 de minute.
Cand este gata, lasa checul sa se raceasca, dupa care unge-l cu glazura.
Cum se serveste checul cu dovlecel si scortisoara
Checul cu dovlecel si scortisoara poate fi servit simplu, dar si cu diverse dulceturi.