Deserturi

#chec cu dovleac # retete dovleac # retete toamna #dovleac

Chec cu dovleac, un deliciu in zilele de toamna

Checul de dovleac este simplu si usor de preparat. Este gata in doar cateva minute si numai bun pentru a-ti rasfata copii sau musafirii cu un desert exceptional.

Ingrediente pentru checul de dovleac

  • 220g unt, la temperatura camerei
  • 320g faina
  • 220g zahar brun
  • 200g zahar alb
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • ¾ lingurita pudra de cuisoare
  • 2 cani dovleac ras pe razatoarea mica
  • 3 oua mari
  • 120 grame lapte batut
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Cum se prepara checul de dovleac

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava pentru cozonac cu unt si tapeteaz-o cu faina. Daca doresti poti tapeta tava cu hartie de copt.

Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, praful de copt, zaharul brun, zaharul alb, scortisoara si nucsoarele si amesteca foarte bine. Adauga apoi dovleacul ras si amesteca bine.

Intr-un alt bol mixeaza untul pana devine spumos. Incorporeaza apoi vanilia si adauga treptat cate un ou. La final incorporeaza si laptele batut. Adauga acest amestec peste ingredientele uscate si incorporeaza-l usor cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adauga aluatul obtinut in tava (in functie de dimensiunea acesteia este popsibil sa ai nevoie de doua tavi) si coace checul timp de 35 de minute. Cand este gata, scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava in care s-a copt. Cand s-a racit complet il poti scoate si il poti taia felii.

Cum se serveste checul de dovleac

Serveste checul de dovleac ca atare sau alaturi de o cana de lapte ori o cafea calda.

Sursa foto: weeklysauce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului