Ingrediente pentru checul de dovleac
- 220g unt, la temperatura camerei
- 320g faina
- 220g zahar brun
- 200g zahar alb
- 2 plicuri praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- ¾ lingurita pudra de cuisoare
- 2 cani dovleac ras pe razatoarea mica
- 3 oua mari
- 120 grame lapte batut
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Cum se prepara checul de dovleac
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava pentru cozonac cu unt si tapeteaz-o cu faina. Daca doresti poti tapeta tava cu hartie de copt.
Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, praful de copt, zaharul brun, zaharul alb, scortisoara si nucsoarele si amesteca foarte bine. Adauga apoi dovleacul ras si amesteca bine.
Intr-un alt bol mixeaza untul pana devine spumos. Incorporeaza apoi vanilia si adauga treptat cate un ou. La final incorporeaza si laptele batut. Adauga acest amestec peste ingredientele uscate si incorporeaza-l usor cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adauga aluatul obtinut in tava (in functie de dimensiunea acesteia este popsibil sa ai nevoie de doua tavi) si coace checul timp de 35 de minute. Cand este gata, scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava in care s-a copt. Cand s-a racit complet il poti scoate si il poti taia felii.
Cum se serveste checul de dovleac
Serveste checul de dovleac ca atare sau alaturi de o cana de lapte ori o cafea calda.
Sursa foto: weeklysauce.com