In primul rand, este esential sa aveti la indemana ustensilele necesare pentru a pregati reteta. De asemenea, este important sa cantariti si sa masurati in prealabil ingredientele si sa le aranjati in recipiente sau boluri. A treia regula esentiala este sa incalziti cuptorul la temperatura potrivita.
Pentru a obtine un rezultat perfect, este util sa aveti un set de linguri de masurare, precum si un cantar si o cana de masurare.
Temperatura cuptorului poate varia in functie de aparat. Asadar, trebuie sa fiti foarte atenti la acest detaliu. In general, cei mai multi oameni au acasa cuptoare traditionale; totusi, exista si persoane care folosesc cuptoare cu aer cald. Daca acesta din urma este cazul dumneavoastra, va trebui sa reduceti temperatura cu 20°C. Cu alte cuvinte, daca reteta corespunde unei temperaturi de 200°C intr-un cuptor traditional, ar trebui sa fie la o temperatura de 180°C intr-un cuptor cu aer cald.
Cu toate acestea, pentru ca o reteta sa aiba succes, atat din punct de vedere gustativ, cat si vizual, este esential sa se foloseasca produse proaspete, de inalta calitate. Ouale, de exemplu, trebuie sa fie proaspete. Sa stii cum sa bati perfect albusurile.
Smantana din lapte, care se poate altera usor si are un termen de valabilitate limitat, trebuie sa fie de inalta calitate. In caz de indoiala, folositi smantana pasteurizata.
Conservarea si depozitarea la rece sunt, de asemenea, importante, la fel ca si igiena. Atunci cand pregatiti deserturi sau orice alta reteta, nu uitati sa va scoateti intotdeauna ceasul si orice bijuterie. Aceste obiecte nu sunt foarte igienice si pot provoca alergii, ca sa nu mai vorbim de faptul ca faina si zaharul pudra pot ajunge peste tot.
FOTO: freepik.com