Deserturi

# reguli de aur #desert

Cele trei reguli de aur pentru un desert reusit

Deserturile sunt un adevarat rasfat dupa o masa, dar sunt preferate adesea ca o gustare. Toata lumea adora dulciurile, mai ales pe cele preparate acasa, cu produse naturale. Astfel, daca vrei sa iti incanti familia cu cele mai delicioase deserturi ar fi bine sa cunosti cele trei reguli de aur pentru ca acestea sa iti iasa perfect, precum cele pregatite de marii chefi.

 

In primul rand, este esential sa aveti la indemana ustensilele necesare pentru a pregati reteta. De asemenea, este important sa cantariti si sa masurati in prealabil ingredientele si sa le aranjati in recipiente sau boluri. A treia regula esentiala este sa incalziti cuptorul la temperatura potrivita.

Pentru a obtine un rezultat perfect, este util sa aveti un set de linguri de masurare, precum si un cantar si o cana de masurare.

Temperatura cuptorului poate varia in functie de aparat. Asadar, trebuie sa fiti foarte atenti la acest detaliu. In general, cei mai multi oameni au acasa cuptoare traditionale; totusi, exista si persoane care folosesc cuptoare cu aer cald. Daca acesta din urma este cazul dumneavoastra, va trebui sa reduceti temperatura cu 20°C. Cu alte cuvinte, daca reteta corespunde unei temperaturi de 200°C intr-un cuptor traditional, ar trebui sa fie la o temperatura de 180°C intr-un cuptor cu aer cald.

Cu toate acestea, pentru ca o reteta sa aiba succes, atat din punct de vedere gustativ, cat si vizual, este esential sa se foloseasca produse proaspete, de inalta calitate. Ouale, de exemplu, trebuie sa fie proaspete. Sa stii cum sa bati perfect albusurile.

Smantana din lapte, care se poate altera usor si are un termen de valabilitate limitat, trebuie sa fie de inalta calitate. In caz de indoiala, folositi smantana pasteurizata.

Conservarea si depozitarea la rece sunt, de asemenea, importante, la fel ca si igiena. Atunci cand pregatiti deserturi sau orice alta reteta, nu uitati sa va scoateti intotdeauna ceasul si orice bijuterie. Aceste obiecte nu sunt foarte igienice si pot provoca alergii, ca sa nu mai vorbim de faptul ca faina si zaharul pudra pot ajunge peste tot.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare