Deserturi

# briose cu lamaie # retete briose #briose

Cea mai simpla reteta de briose cu lamaie. Sunt gata in mai putin de o ora

Vrei un desert rapid, pufos si plin de aroma? Incearca cea mai simpla reteta de briose cu lamaie! Se fac usor, cu ingrediente la indemana, si sunt gata in mai putin de o ora – perfecte pentru orice moment al zilei.

 

Briosele cu lamaie sunt ideale cand ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa petreci ore intregi in bucatarie. Aceasta reteta simpla iti garanteaza un desert savuros, cu interior moale si aroma intensa de lamaie, gata in timp record. Iata cum le poti prepara:

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei (de preferat vegetal, fara gust puternic)
  • 120 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • optional: zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose cu hartiute speciale sau unge formele cu putin ulei.
  2. Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase si de culoare deschisa.
  3. Adauga pe rand uleiul, laptele, sucul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare ingredient.
  4. Incorporeaza faina cernuta, amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amesteca usor, pana obtii un aluat omogen.
  5. Toarna compozitia in forme, umpland cam trei sferturi din fiecare.
  6. Coace briosele timp de 20-25 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea (introduci o scobitoare in mijlocul uneia si daca iese curata, sunt gata).
  7. Lasa-le la racit, apoi poti presara zahar pudra deasupra pentru un plus de dulceata si aspect.

Sfaturi utile:

  • Daca vrei un gust mai intens, poti adauga si o lingurita de extract de lamaie.
  • Pentru un plus de textura, poti incorpora in aluat seminte de mac sau afine.
  • Se pastreaza bine 2-3 zile intr-un recipient inchis, la temperatura camerei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului