Ingrediente:
- 3 1/2 cesti pepene, fara seminte
- 5 1/2 linguri zahar, divizat
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 ceasca lapte de cocos
- 6 kiwi
- 1 lingura chips-uri de ciocolata
Cum se prepara:
Intr-un blender amesteca pepenele cu 2 linguri de zahar si sucul de lamaie, pana cand obtii o spuma. Adauga compozitia in formele de inghetata si introdu in ele si betisoarele. Lasa compozitia la congelator 3 ore. Amesteca in compozitie o data la trei ore. Presara fulgii de ciocolata si mai las-o la rece. Dupa ce au trecut cele trei ore, amesteca si laptele de cocos 1 ½ lingura de zahar pana cand zaharul se dizolva si se lasa la frigider 30 de minute.Daca se ingroasa prea mult amesteca inca 1-2 linguri de apa rece. Toarna din compozitie in formele de inghetata cu pepene, aproximativ 2 linguri de lapte de cocos intr-un strat uniform peste fiecare inghetata .Pune inapoi la congelator, neacoperite, timp de cel putin 45 de minute. Intre timp, curata fructele de Kiwi si mixeaza-le intr-un blender impreună cu 2 linguri de zahar. Toarna printr-o sita fina pentru a indeparta semintele si las-o la rece timp de 30 de minute.Pune cate o lingura (sau doua) din amestec peste fiecare inghetata. Se mai lasa inca 2-3 ore la congelator. Pentru a scoate inghetata din matrte, trece-o pe sub jet de apa calda cateva secunde.
Cum se serveste:
Se serveste rece, simpla, in cele mai toride zile de vara. Te va racori instant.