Deserturi

#dulciuri #retete caise #caise la gratar #desert caise #caise cu inghetata

Caise la gratar cu miere si inghetata de vanilie

Profita de sezonul caiselor si bucura-te de beneficiile pe care aceste ti le aduc, preparand un desert absolut delicios. Este gata in doar 10 minute si poate fi servit imediat.

Ingrediente:

  • 8 caise proapete
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt nesarat
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri miere
  • ¼ lingurita scortisoara
  • 1 cutie inghetata de vanilie

Cum se prepara:

Spala caisele apoi usuca-le bine cu ajutorul unui prosop de bucatarie din hartie.

Intr-o tigaie nonaderenta topeste untul si zaharul impreuna. Stinge focul si adauga caisele prin glazura obtinuta astfel incat sa fie “invelite" complet.

Pe gratarul incins adauga caisele si frige-le timp de 6 minute, intorcandu-l adesea de pe-o parte pe alta.

Cand sunt gata aseaza-le frumos pe un platou si presara peste ele coaja de lamaie si scortisoara. Adauga apoi mierea.

Cum se servesc:

Peste fiecare caisa pune o cupa sau o lingura de inghetata. Poti garnisi totul cu fistic, midgale, caju sau nuci pecan, dupa preferinta.

Sursa foto: whitsamusebouche.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare