Ingrediente pentru buletele cu mere
- 2 cani fulgi de ovaz
- 1 lingurita scorcisoara
- 2 linguri seminte de in
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura alune de padure tocate marunt
- 1 lingura nuci tocate marunt
- 1/2 lingurita amestec de condimente allspice
- 1/2 cana unt de arahide
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 linguri miere
- 1/4 cana merisoare uscate
- 1 cana mere verzi, rase si amestecate cu o lingura de suc de lamaie
Cum se prepara buletele cu mere
Intr-un bol incapator adauga fulgii de ovaz, scortisoara, sarea, semintele de in, alunele, nucile si acondimentele allspice si amesteca bine.
Intr-un alt bol amesteca pana la omogenicare unul de arahide cu mierea si vanilia. Adauga aceasta compozitie peste cel cu fulgi de ovaz si amesteca foarte bine.
Incorporeaza apoi merele si merisoarele, amestecand foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Intr-o farfurie adanca adauga o cana de fulgi de ovaz si o lingurita de scortisoara si amesteca bine.
Cu ajutorul mainii, formeaza bilute din aluatul obtinut si tavaleste-le apoi prin fulgii de ovaz.
Depoziteaza buletele in frigider pentru cel putin patru ore inainte de a le servi.
Cum se servesc buletele cu mere
Serveste buletele cu mere la micul dejun alaturi de un pahar de suc de fructe, proapat stoarse, sau ca gustare intre mese.
Sursa foto: cookinglight.com