Deserturi

#bilute de mere #bulete cu mere #mic dejun #bilute de cereale

Bulete cu mere, ideale pentru micul dejun! Te vor umple de energie

Buletele cu mere sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare intre mese. Sunt sanatoase, pline de vitamine si minerale necesare organismului si te vor umple de energie. In plus, au putine calorii, fiind ideale si pentru persoanele care se afla la dieta.

Ingrediente pentru buletele cu mere

  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 1 lingurita scorcisoara
  • 2 linguri seminte de in
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura alune de padure tocate marunt
  • 1 lingura nuci tocate marunt
  • 1/2 lingurita amestec de condimente allspice
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri miere
  • 1/4 cana merisoare uscate
  • 1 cana mere verzi, rase si amestecate cu o lingura de suc de lamaie

Cum se prepara buletele cu mere

Intr-un bol incapator adauga fulgii de ovaz, scortisoara, sarea, semintele de in, alunele, nucile si acondimentele allspice si amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca pana la omogenicare unul de arahide cu mierea si vanilia. Adauga aceasta compozitie peste cel cu fulgi de ovaz si amesteca foarte bine.

Incorporeaza apoi merele si merisoarele, amestecand foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena.

Intr-o farfurie adanca adauga o cana de fulgi de ovaz si o lingurita de scortisoara si amesteca bine.

Cu ajutorul mainii, formeaza bilute din aluatul obtinut si tavaleste-le apoi prin fulgii de ovaz.

Depoziteaza buletele in frigider pentru cel putin patru ore inainte de a le servi.

Cum se servesc buletele cu mere

Serveste buletele cu mere la micul dejun alaturi de un pahar de suc de fructe, proapat stoarse, sau ca gustare intre mese.

Sursa foto: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului