fumat , cu un gust foarte bun si usor de preparat. O poti face in mai putin de 30 de minute.
Ingrediente pentru budinca de orez cu smochine
Pentru smochine
- 2 smochine proaspete si taiate
- 1 lingura de miere
- unt
Pentru budinca
- 200 grame orez
- 1 lingura miere
- 1 bat de vanilie
- nucsoara
- 200 ml smantana
- cativa stopi de lapte.
Cum se prepara budica de orez cu smochine
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge doua tavi de placinta cu unt. Pune cate o smochina in fiecare si stropeste cu miere. Pune pe ele o foaie de copt si lasa-le in cuptor pentru 5 minute. Scoate-le din cuptor si lasa-le acoperite, sa stea la cald.
Apoi incepe sa prepari orezul. Toarna orezul intr-o tigaie, adauga vanilia, smantana, nucsoara si mierea si pune-le pe foc, pana ajung la punctul de fierbere . Da focul mai incet si fierbe usor, amestecand mereu. Orezul ar trebui sa devina moale, iar lichidul sa fi fost absorbit. In cazul in care compozitia ta devine prea uscata, toarna cativa stropi de lapte.
Ia tigaia de pe foc si scoate din ea nucsoara si vanilia.
Toarna orezul peste smochine.
Cum se serveste budica de orez cu smochine
Adauga mierea peste el si serveste.