Budinca de curmale este un desert aromat si cremos, usor de preparat. Se serveste simpla sau cu inghetata de vanilie si sos de caramel, cele din urma fiind ideale la ocaziile festive.
Ingrediente pentru budinca de curmale
- 270 grame curmale
- 250 ml apa
- 60 grame unt
- 150 grame faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 100 grame zahar brun
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
Cum se prepara budinca de curmale
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o cratita, amesteca curmalele si apa. Lasa pe foc pana da in clocot, dupa care adauga bicarbonatul si untul. Amesteca si lasa pe foc pana untul se topeste. Ia apoi amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute.
Amesteca totul foarte bine si apoi adauga ouale si vanilia. Intr-un bol, amesteca faina cu zaharul si adauga peste compozitia cu unt si oua. Amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru 60 de minute. Cand este gata, scoate budinca de la cuptor si las-o sa se raceaca 10 minute inainte de a o servi.
Cum se serveste budinca de curmale
Budinca de curmale se serveste ca atare. O poti servi si cu inghetata de vanilie.