Deserturi

#prune #mere #retete #caramel #deserturi #budinca # budinca cu mere

Budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom

Budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom este ideala pentru serile racoroase de toamna. Se prepara usor si este gustoasa.

Ingrediente pentru budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom


125 grame unt
200 grame zahar brun
1 ou batut
150 grame faina
5 grame bicarbonat de sodiu
150 grame faina
sare
2 grame nucsoara
5 grame scortisoara
100 grame nuci tocate
3 mere taiate cubulete
5 prune tocate
2 grame ghimbir ras.

Pentru sosul de caramel si rom:

200 grame zahar
250 ml smantana
20 ml rom
5 ml esenta de vanilie.

Cum se prepara budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom

Incinge cuptorul la 180 de grade si unde o tava cu putin unt. Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema. Aaauga oul si 2 linguri de faina si amesteca bine.

Adauga restul de faina, sare, bicarbonat de sodiu, scortisoara si nucsoara. Adaga apoi restul de ingrediente. Toarna totul in tava si da la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru sos, incinge o cratita, adauga zaharul si lasa-l pana se topeste. Adauga smantana incalzita, vanilia si romul. Lasa pe foc pana cand obtii un sos gros.

Taie budinca in patratele si toarna peste ele sosul.

Cum serveste budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom

Budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului