Ingrediente pentru budinca cu dovleac si nuci pecan
- 5 oua mari
- 3 albusuri
- 800 ml lapte
- 150 g zahar brun
- esenta de vanilie (dupa gust)
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita nucsoara
- ¼ lingurita cuisoare macinate
- ¼ lingurita pudra de ghimbir
- un praf de sare
- 1 cana piure de dovleac (de preferat din dovleac copt)
- 12 curmale (curatate de coaja si samburi)
- 8 cani paine alba, taiata in cuburi de aproximativ 2 cm
- ½ cana nuci pecan, prajite, nesarate
Cum se prepara budinca cu dovleac si nuci pecan
Adauga ouale si albusurile intr-un bol mare, impreuna cu un praf de sare si mixeaza-le pana incep sa devina spumoase. Adauga peste amestecul de oua laptele, zaharul, vanilia, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul si omogenizeaza compozitia. Incorporeaza apoi piureul de dovleac si curmalele (taiate in sferturi). Adauga apoi bucatelele de paine si amesteca pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.
Lasa compozitia sa se “odihneasca” timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand, pentru a te asigura ca painea absoarbe bine compozitia lichida.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava incapatoare cu unt.
Transfera compozitia preparata anterior in tava si acopera prajitura cu o foaie de copt, tapetata cu ulei. Aseaza foaia cu partea unsa in jos.
Coace budinca timp de 30 de minute. Scoate compozitia din cuptor, inlatura foaia de copt, presara nucile pecan deasupra si mai coace prajitura timp de 25-30 de minute.
Cum se serveste budinca cu dovleac si nuci pecan
Lasa sa se raceasca timp de 15 minute inainte de servire. O poti servi ca atare sau, daca vrei sa fie mai dulce, poti adauga putin sirop de artar.
Sursa foto: thefrenchinspiredroom.com