Bucatari celebri. Martisor dulce de la Gordon Ramsay: Pancakes cu banane caramelizate si rom

Deserturi

#pancakes #martisor # clatite americane #banane caramelizate #Gordon Ramsay #bucatari celebri

Bucatari celebri. Martisor dulce de la Gordon Ramsay: Pancakes cu banane caramelizate si rom

In prag de primavara, Gordon Ramsay iti daruieste, prin intermediul serialului "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, cel mai dulce si aromat Martisor: Pancakes cu banane caramelizate si rom. Clatitele americane au o savoare aparte si, desi sunt consumate adesea la micul dejun, ele pot fi servite si ca desert atunci cand sunt "rasfatate" cu un dressing spectaculos pe baza de banane caramelizate, usor ametite de un rom de buna calitate. Incepe luna martie in forta, cu un desert energizant si savuros!

Pancakes cu banane caramelizate si rom

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 75 ml apa
  • 120 ml lapte batut
  • 1 lingura cu varf de praf de copt
  • 3 oua
  • 4 banane
  • 50 g zahar
  • un varf de cutit de sare
  • rom
  • inghetata de vanilie

Mod de preparare:

Cerne faina intr-un bol si amestec-o bine cu praful de copt. Adauga si un varf de cutit de sare si apoi ouale batute usor inainte. Pune apa si jumatate din laptele batut, apoi amesteca bine compozitia. Dupa ce ai incorporat bine ingredientele, adauga si restul de lapte batut, amestecand bine, pana obtii un aluat cremos.

Pune o tigaie nonaderenta pe foc si adauga putin ulei de floarea-soarelui in ea. Toarna jumatate de cantitate intr-o parte si cealalta, langa, pana formezi doua clatite mai groase. Lasa-le cate un minut pe fiecare parte si scoate-le pe un platou.

Incepe sa caramelizezi bananele. Pune zaharul intr-o tigaie pe foc si lasa-l sa se topeasca, fara sa amesteci in el. Dupa ce se topeste si incepe sa se caramelizeze, ia-l de pe foc si adauga putin unt si bananele taiate fasii, pe lung. Pune tigaia din nou pe foc si adauga 3-4 linguri de rom (nu te speria daca tigaia pare sa ia foc). Adauga putina apa rece pentru a "stinge" caramelul. Ia de pe foc dressingul si asaza bananele deasupra clatitelor, apoi toarna caramelul ramas peste ele si, la sfarsit, adauga 1-2 linguri de inghetata de vanilie langa clatite.

Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares". Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.

Sursa foto: timesunion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare