Deserturi

#martha stewart #bezea #desert #lamaie #tarta #bucatari celebri

Bucatari celebri: Martha Stewart te invata sa prepari tarta cu lamaie si bezea, desertul unui sfarsit de saptamana perfect

La sfarsitul unei saptamani lungi de munca, meriti pe deplin sa te rasfeti cu un desert sofisticat si aromat, menit sa "stearga" cu buretele orice urma de oboseala sau stres. Si, pentru ca un desert de weekend trebuie sa fie "cireasa de pe tort" a meniului saptamanal, am selectat pentru tine o reteta usor de preparat, dar cu un gust sofisticat. Tarta cu bezea si lamaie a Marthei Stewart este reteta castigatoare pentru serialul "Bucatari celebri" din aceasta saptamana!

Tarta cu lamaie si bezea

Ingrediente:

Pentru crusta:

  • 4 albusuri
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1/4 lingurita suc de lamaie
  • 1 cana de zahar

Pentru umplutura:

  • 8 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura + lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/4 cana + 2 linguri zeama de lamaie

Pentru topping:

  • 1 cana de smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o forma de tarta cu unt.

Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.

Bate smantana cu zaharul intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.

Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga zaharul, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.

Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).



Sursa foto: biznes.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului