Deserturi

#martha stewart #retete Martha Stewart #biscuiti #bucatari celebri #biscuiti cacao #crema de vanilie #retete dulciuri

Bucatari celebri: Invata sa prepari biscuiti de cacao umpluti cu crema de vanilie de la Martha Stewart

Biscuitii de ciocolata umpluti cu crema de vanilie ne duc cu gandul la savoarea copilariei noastre, in care devoram acest desert dinspre interior spre exterior, savurand mai intai crema delicioasa de la mijloc si abia apoi rontaind invelisul crocant, cu gust de ciocolata. Serialul "Bucatari celebri", te ajuta sa te bucuri din nou de gustul copilariei si sa-ti parfumezi casa cu mireasma pudrei de cacao imbinata cu dulceata vaniliei, printr-o reteta simpla, dar de efect, pregatita de Martha Stewart!

Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema de vanilie

Ingrediente:

Pentru biscuiti:

  • 150 g faina;
  • 118 g cacao;
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • 1/4 lingurita de praf de copt;
  • 300 g zahar;
  • 10 linguri de unt la temperatura camerei;
  • 1 ou mare, la temperatura camerei.

Pentru crema de vanilie:

  • 113 g unt nesarat, la temperatura camerei;
  • 95 g grasime vegetala (margarina);
  • 385 g zahar de cofetarie;
  • 1 lingura de extract de vanilie.

Mod de preparare:

Amesteca ingredientele uscate intr-un bol mediu: faina, pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt si putina sare.

Intr-un bol separat, mixeaza untul cu zaharul cam doua minute, pana cand se formeaza o spuma. Adauga oul si incorporeaza-l cu mixerul, apoi adauga treptat ingredientele uscate, cu mixerul pus pe viteza mica.

Formeaza mingiute de aluat cu ajutorul unei linguri de inghetata si pune-le intr-o tava, la distanta de aproximativ 5 cm intre ele, pe hartie de copt. Preseaza bulinele cu fundul unui pahar imbibat in zahar tos, avand grija ca grosimea biscuitilor sa ramana de 1-1.5 cm. Baga-i la cuptorul incalzit in prealabil aproximativ 10-12 minute, pana cand se intaresc.

Intre timp, pregateste crema. Mixeaza untul si margarina la viteza mica, apoi adauga treptat zaharul si amesteca pana cand se formeaza o spuma. La final, adauga extractul de vanilie.

Dupa ce biscuitii s-au racit, formeaza sendvisuri umplute cu crema din ei. Introdu crema intr-un pos si spriteaza o cantitate mica pe mijlocul fiecarui biscuit (pe partea pe care s-a copt), apoi acopera-l cu altul si apasa usor, pana cand crema se intinde pana in margini.

Cum se servesc?

Biscuitii de ciocolata umpluti cu crema de vanilie se servesc alaturi de un pahar de lapte cald.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Sursa foto: girlichef.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului