Deserturi

#Gordon Ramsay #menta #tufe #bucatari celebri #trufe ciocolata

VIDEO Bucatari celebri - Gordon Ramsay - Trufe savuroase de ciocolata cu menta pentru un weekend plin de sarbatoare

Weekendul acesta, serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, sarbatoreste atat Sfantul Andrei, cat si Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie). Si, pentru ca sarbatorile se asorteaza cel mai bine cu dulciurile, iti propune sa-ti servesti persoanele dragi cu trufe festive de ciocolata cu menta. Iata o reteta simpla si delicioasa preperata de Gordon Ramsay, cu care sa-ti rasfeti invitatii si propriile papile gustative!


Trufe de ciocolata cu menta


Ingrediente:

  • 250 ml smantana grasa
  • 250 ml smantana de gatit (mai slaba)
  • un buchetel de menta proaspata
  • 500 g ciocolata neagra
  • 130 g unt, taiat cubulete
  • 130 g miere
  • pudra de cacao
  • fulgi de ciocolata
  • biscuiti amaretti faramitati
  • fistic sau alune maruntite.


Mod de preparare:

Pune ambele tipuri de smantana intr-un vas. Zdrobeste buchetelul de menta cu lingura, pentru a emana aromele din ea si adaug-o in smantana. Pune vasul pe foc, timp de 5-6 minute, pentru a permite aromelor sa se imbine intre ele.

Intre timp, rupe ciocolata bucatele si pune-o intr-un vas separat. Adauga mierea si untul peste ciocolata. Dupa ce smantana a fiert, indeparteaza menta din ea si toarn-o in vasul cu ciocolata, amestecand bine ingredientele, pana cand ciocolata se topeste si compozitia capata o textura fina. Baga compozitia la frigider timp de o ora, pana cand se intareste.

Pana cand compozitia se raceste, amesteca bine ingredientele pentru glazura cu care vor fi acoperite trufele. Amesteca pudra de cacao, biscuitii amaretti faramitati, fulgii de ciocolata si fisticul pe un platou intins. Formeza mingiute din compozitia de ciocolata intarita si tavaleste-le prin amestecul de ingrediente uscate. Asaza-le pe un platou si baga-le la frigider.


Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares".

Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.

Citeste si: Bucatari celebri: Gordon Ramsay - cotlete de porc cu salata calda de mere si radicchio, pentru sarbatori in familie






Sursa foto: vecer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare