Deserturi

#friptura de vita #Gordon Ramsay #bucatari celebri #friptura wellington

Bucatari celebri - Gordon Ramsay. Invata sa prepari o friptura de vita Wellington savuroasa

Serialul "Bucatari Celebri", initiat de Acasa.ro, iti prezinta cele mai delicioase si savuroase preparate, pregatite de bucatari celebri. Pentru ca sezonul rece a debutat deja, iti propunem o reteta de toamna incantatoare: friptura de vita Wellington, realizata de renumitul bucatar Gordon Ramsay.


Ingrediente pentru friptura de vita Wellington:

  • 1 kg muschi de vita
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 250 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 1 crenguta de cimbru
  • 100 ml vin alb sec
  • 12 felii de prosciutto
  • 500 g aluat de foietaj
  • 1 praf de faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de apa


Cum se prepara friptura de vita Wellington:

Asaza muschiul de vita intr-o tava mare, unge-l cu 1 lingura de ulei de masline si condimenteaza-l cu sare si piper. Da-l la cuptor pentru 15 minute, apoi las-l sa se raceasca aproximativ 20 de minute.

Mixeaza ciupercile marunt, astfel incat acestea sa capete consistenta unei paste.

Incinge 2 linguri de ulei de masline si 50 g unt intr-o tigaie si caleste putin ciupercile impreuna cu crenguta de cimbru, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie putin. Toarna apoi peste ele vinul alb si lasa ciupercile sa mai fiarba 10 minute, pana cand este absorbit tot.

Suprapune doua bucati de aluat pe un tocator mare, apoi prinde in interiorul lor si cele 12 felii de prosciutto, intr-un rand dublu, apoi ruleaza aluatul.

Presara pe un blat faina si intinde si restul de aluat, apoi bate 2 galbenusuri cu o lingurita de apa si unge aluatul pe partea de sus.

Infasoara muschiul de vita in aluat, prinde-l bine la capete si mai unge-l o data cu ou. Lasa compozitia obtinuta la macerat, pentru 30 de minute, apoi da-o la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana cand aluatul capata o nuanta aurie deasupra, iar carnea se fragezeste.


Cum se serveste friptura de vita Wellington:

Friptura de vita Wellington se serveste calda, imediat ce a fost preparata, taiata felii groase, alaturi de un pahar de vin alb sec. Se poate servi, de asemenea, si cu garnitura de legume.



Sursa foto: terra.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare