Ingrediente:
- 340 g faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de pudra de cacao neindulcita
- 400g zahar
- 2 oua mari
- 300 ml ulei
- 230 ml lapte batut
- 1 lingurita de extract de vanilie
- Colorant alimentar rosu
Pentru glazura
- 230g crema de branza, la temperatura camerei
- 120 g unt, la temperatura camerei
- 250g zahar pudra
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1 cana cu nuci pecan, tocate marunt
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza doua-trei tavi de briose cu hartie speciala (din cantitatea acceasta ies apoximativ 30 de briose).
Intr-un bol adauga faina cernuta, bicarbonatul de sodiu, sarea si cacaua.
Separat, in alt castron, adauga zaharul si ouale. Bate-le bine apoi adauga uleiul treptat. Adauga apoi laptele batut, esenta de vanilie, si amesteca bine. Adauga colorant alimentar cat pentru a obtine o nuanta rosie si adauga apoi amestecul de faina, amestecand foarte bine.
Imparte aluatul in formele pentru briose si coace totul timp de 18-20 de minute. Scoate tava de briose din cuptor si lasa briosele sa stea timp de 5 minute, apoi socate-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Cat timp acestea se racesc, poti pregati crema. Pune intr-un castron crema de branza si untul. Bate totul pana obtii o compozitie omogena, apoi incorporeaza zaharul pudra. Amesteca foarte bine pana obtii o compozitie pufoasa, omogena. La final incorporeaza nucile pecan.
Decoreaza fiecare briose cu crema obtinuta.
FOTO: bhg.com