Deserturi

#briose crema de branza #briose red velvet #nuci pecan #briose

Briose Red Velvet cu crema de branza si nuci pecan

Iti este pofta de un desert? Avem pentru tine o reteta exceptionala de briose cu crema de branza si nuci pecan. Se prepara foarte usor si poate fi servita simpla sau alaturi de fructe de sezon.

Ingrediente:

  • 340 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de pudra de cacao neindulcita
  • 400g zahar
  • 2 oua mari
  • 300 ml ulei
  • 230 ml lapte batut
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Colorant alimentar rosu

Pentru glazura

  • 230g crema de branza, la temperatura camerei
  • 120 g unt, la temperatura camerei
  • 250g zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 cana cu nuci pecan, tocate marunt

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza doua-trei tavi de briose cu hartie speciala (din cantitatea acceasta ies apoximativ 30 de briose). 

Intr-un bol adauga faina cernuta, bicarbonatul de sodiu, sarea si cacaua.

Separat, in alt castron, adauga zaharul si ouale. Bate-le bine apoi adauga uleiul treptat. Adauga apoi laptele batut, esenta de vanilie, si amesteca bine. Adauga colorant alimentar cat pentru a obtine o nuanta rosie si adauga apoi amestecul de faina, amestecand foarte bine.

Imparte aluatul in formele pentru briose si coace totul timp de 18-20 de minute.  Scoate tava de briose din cuptor si lasa briosele sa stea timp de 5 minute, apoi socate-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Cat timp acestea se racesc, poti pregati crema.  Pune intr-un castron crema de branza si untul. Bate totul pana obtii o compozitie omogena, apoi incorporeaza zaharul pudra. Amesteca foarte bine pana obtii o compozitie pufoasa, omogena. La final incorporeaza nucile pecan.

Decoreaza fiecare briose cu crema obtinuta.

FOTO: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare