Ingrediente pentru briose cu susan si tahini
- 400 g de faina
- 4 lingurite de praf de copt
- 5 linguri de tahini cu miere
- 100 ml de ulei de susan
- 400 ml de lapte de soia
- 100 ml de sirop de artar
- 1 varf de cutit de sare
- esenta de vanilie
- seminte de susan
Cum se prepara briosele cu susan si tahini
Amesteca pasta de susan cu uleiul de susan si adauga treptat laptele, siropul de artar, esenta de vanilie si un praf de sare. Toarna amestecul peste faina cernuta cu praful de copt. Pune briosele in forme si presara seminte de susan peste ele.
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade si coace briosele timp de 30-40 de minute. Scoate-le din forma si lasa-le sa ajunga la temperatura camerei inainte de a manca.
Cum se servesc briosele cu susan si tahini
Briosele cu susan si tahini pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte de soia cald, de un ceai negru sau de o cafea. Avand in vedere ca aceasta reteta este una de post, este ideala pentru aceasta perioada.
Sursa foto: tiraccontounaricetta.it