Deserturi

#biose #briose cu mere # retete briose

Briose cu mere, un desert savuros, de toamna

Zilele racoroase de toamna sunt mai frumoase in momentul in care incepi ziua cu o cafea si o briosa cu mere. Sau mai multe. Ti-am pregatit o reteta simpla si delicioasa de briose pe care sa o incerci sezonul acesta.

 

Ingrediente:

  • 12 linguri de faina de grau
  • 6 linguri  de zahar brun
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 3  oua
  • 1 strop de lapte
  • 1 mar
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra (pentru ornat)

Cum se prepara:

Intr-un vas incapator adauga ouale, zaharul, uleiul si laptele. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Separat, intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si sarea.

Curata marul si rade-l pe razatoarea mare.

Incorporeaza amestecu de faina in cel umed. La final adauga si marul, impreuna cu coaja de lamaie.

Tapeteaza o tava de briose cu hartie speciala si umple formele cu aluat pana la 3/4 din capacitatea lor. Cand s-au copt, scoate-le din tava si lasa-le sa se raceasca, apoi pudreaza-le cu zahar pe desupra. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete