Ingrediente pentru briosele cu capsune si Prosecco
Pentru briose:
- 150g unt
- 450g faina
- 2 oua
- 1 plic praf de copt cu sofran
- un praf sare
- 200g zahar brun
- 300 ml Prosecco
- coaja rasa de la o portocala
- esenta de vanilie
- 150g capsune proaspete, taiate cubulete
- 1 lingurita de zeama de portocala
Pentru frosting:
- 385 g zahar pudra
- 75g unt, la temperatura camerei
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1-3 linguri Prosecco
Cum se prepara briosele cu capsune si Prosecco
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartie speciala.
Intr-o craticioara adauga untul si zaharul si incalzeste-le la foc mic pana se topesc. Amesteca continuu in toata aceasta perioada. Lasa-le apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale si un praf de sare si bate-le bine pana devin spumoase. Adauga apoi compozitia de zahar si unt continuand sa mixezi. Adauga treptat faina si praful de copt. Incorporeaza apoi Prosecco, si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza apoi coaja de portocala, zeama de portocala si capsunele si amesteca usor cu ajutorul unei linguri.
Toarna aluatul obtinut in formele pentru briose, umpland 3/4 din forma.
Coace briosele timp de 25 de minute la foc potrivit.
Scoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet.
Intre timp prepara frostingul mixand zaharul cu untul intr-un bol pentru mixer, pana obtii o compozitie omogena, spumoasa. Adauga treptat vanilia, apoi continua cu Prosecco. Adauga atat Prosecco cat compozitia sa fie spumoasa si fina, insa sa nu se inmoaie. Daca se inmoaie adauga zahar pudra pana se intareste, astfel incat sa aiba consistenta unei creme.
Adauga frostingul peste briose cu ajutorul unei lingurite sau a unui sprit special (daca doresti sa le decorezi precum cofetarii profesionisti). Poti decora briosele cu felii de capsune.
Sursa foto: sundaybaking.co.uk