Deserturi

#prajitura cu pere si caramel #prajitura cu pere #blondie

Blondie cu pere si caramel

Daca iti plac perele si te intrebi cum le-ai putea folosi, ei bine poti prepara un desert delicios, simplu de facut.

Pentru reteta de blondie cu pere si caramel vei avea nevoie de:

  • 250 g de unt nesarat, taiat in cuburi
  • 3 oua mari
  • 275 g zahar brun
  • 25 g zahar
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 1 lingurita de sare de mare fina
  • 200 g de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g pere uscate, taiate grosier
  • 100 g de ciocolata neagra, taiata grosier
  • 3 linguri de caramel de la borcan

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza cu unt o tava patrata de 20 x 20 cm. Topeste untul intr-o cratita la foc mediu si lasa-l pana cand devine usor auriu si miroase a biscuiti. Ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca putin.

Bate ouale cu ambele tipuri de zahar, apoi adauga untul topit, vanilia si sarea. Incorporeaza usor faina, praful de copt, perele uscate si cea mai mare parte a bucatilor de ciocolata, avand grija sa nu amesteci prea mult (acest lucru va face ca prajitura sa fie densa).

Toarna amestecul in tava si adauga deasupra restul de ciocolata si caramelul. Lasa prajitura la copt timp de 40 de minute, pana cand trece proba scobitorii.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului