Pentru reteta de blondie cu pere si caramel vei avea nevoie de:
- 250 g de unt nesarat, taiat in cuburi
- 3 oua mari
- 275 g zahar brun
- 25 g zahar
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 1 lingurita de sare de mare fina
- 200 g de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g pere uscate, taiate grosier
- 100 g de ciocolata neagra, taiata grosier
- 3 linguri de caramel de la borcan
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza cu unt o tava patrata de 20 x 20 cm. Topeste untul intr-o cratita la foc mediu si lasa-l pana cand devine usor auriu si miroase a biscuiti. Ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca putin.
Bate ouale cu ambele tipuri de zahar, apoi adauga untul topit, vanilia si sarea. Incorporeaza usor faina, praful de copt, perele uscate si cea mai mare parte a bucatilor de ciocolata, avand grija sa nu amesteci prea mult (acest lucru va face ca prajitura sa fie densa).
Toarna amestecul in tava si adauga deasupra restul de ciocolata si caramelul. Lasa prajitura la copt timp de 40 de minute, pana cand trece proba scobitorii.
FOTO: freepik.com