Ingrediente pentru biscuiti de Halloween in forma de dovleac
Pentru biscuiti
- 350g unt
- 400 grame zahar
- 650 grame faina
- 4 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita sare
- 1 plic praf de copt
Pentru glazura:
- 400g caramele simple, impachetate individual
- 2 linguri lapte
Cum se prepara biscuiti de Halloween in forma de dovleac
Intr-un bol pentru mixer adauga untul (la temperatura camerei) si zaharul. Mixeaza bine pana cand obtii o crema spumoasa si zaharul se topeste. Incorporeaza apoi ouale, vanilia si sarea si amesteca bine pana la omogenizare.
Intrun alt bol adauga faina si praful de copt si amesteca bine. Adauga faina treptat in compozitia de mai sus. Acopera aluatul si lasa-l la figider peste noapte, sau minim doua ore.
Preincalzeste cuptorul la 200oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Presara o suprafata de lucru cu hartie si ruleaza aluatul pana obtii biscuiti de dimensiunea dorita. Taie-i apoi in felii groase de 1 cm. Asaza biscuitii in tava lasand 1,5-2 cm distanta intre ei. Coace-i timp de 6-8 minute sau pana cand devin usor aurii.
Cand sunt gata scoate-i pe un gatar pentru a se raci.
Intre timp prepra glazura. Desfa caramelele si pune-le intr-un castron pentru microunde. Adauga si laptele si adauga totul in cuptorul cu microunde timp de doua minute. Amesteca apoi foarte bine, pentru a se omogeniza compozitia. Daca este necesar mai poti adauga glazura la cuptor timp de 30 de secunde.
Inveleste fursecurile in glazura si cu ajutorul unui pos decoreaza-le in forma de dovleci. Lasa-le sa se intareasca inainte de a le servi.
Cum se servesc biscuiti de Halloween in forma de dovleac
Biscuitii de Halloween in forma de dovleac pot fi serviti alaturi de o cana de lapte cald sau o cana de cafea.
Sursa foto:allrecipes.com