Deserturi

#desert iunie #bilute cu cirese #cirese

Bilute cu cirese invelite in ciocolata, desertul lunii iunie

Bilutele cu cirese invelite in ciocolata sunt un desert ideal la inceput de vara. Profita de luna cireselor pentru a prepara aceste delicii minunate! Cu siguranta vei dori sa le prepari iar si iar.

Ingrediente pentru bilutele cu cirese invelite in ciocolata

  • 110 grame unt
  • 200g zahar
  • 1 ou mare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 200g faina
  • 70g cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 48 de cirese

Pentru frosting:

  • 170g cipsuri de ciocolata
  • 1/2 cana lapte condensat
  • 2 linguri zeama de la cirese

Cum se prepara bilutele cu cirese invelite in ciocolata

Intr-un bol pentru mixer amesteca untul cu zaharul pana obtii spuma fina. Incorporeaza apoi oul si vanilia.

Intr-un alt bol amesteca faina, cacaoa, sarea si praful de copt. Adauga treptat acest amestec peste cel de unt si framanta aluatul foarte bine.

Imparte-l apoi in 48 de bucati egale. Formeaza bilute pe care sa le adaugi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare biluta, apasa cate o cireasa, pana este inghitita pe jumatate de aluat.

Pentru frosting, topeste ciocolata in laptele consensat, la temperatura doarte mica. Amesteca constant in compozitie. La final adauga cele doua linguri de suc de cirese. Adauga cate o lingurita de frosting peste fiecare cireasa.

Coace bilutele la 180oC, timp de 10-12 minute. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Sursa foto: thebakingchocolatess.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete