Deserturi

#retete #capsuni #iaurt #bavareza #bavareza cu capsuni

Bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Daca ai pofta de un desert usor, fara prea multe calorii, poti pregati o bavareza de iaurt cu sos de capsuni.

Ingrediente pentru bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Pentru bavareza

250 ml lapte integral

250 ml iaurt integral

250 ml smantana dulce

1 lingura zahar

3 foi gelatina

Pentru sos

300 g capsuni

100 g zahar

Cum se prepara bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Pune gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, toarna laptele si zaharul intr-o cratita, apoi pune-le la fiert, amestecand din cand in cand.

Adauga gelatina stoarsa bine peste laptele clocotit, dizolv-o si lasa amestecul sa se raceasca.

Incorporeaza iaurtul si smantana batuta in amestecul anterior, amestecand totul de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Toarna bavareza intr-o forma de chec si da-o la frigider, minim o ora.

Intre timp, pregateste sosul de capsuni. Spala capsunile, curata-le de codite, mixeaza-le cu un blender si amesteca totul cu zahar.

Cum se serveste bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Serveste bavareza cu sos de capsuni si decor de menta proaspata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare