Ingrediente pentru batoane necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata
- 1 ceasca de unt
- 1/2 ceasca de zahar brun
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 3 cesti de fulgi de ovaz
- 1 ceasca de chipsuri de ciocolata semidulce
- 1/2 ceasca de unt de arahide
Cum se prepara batoanele necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata
Unge cu unt o tava dreptunghiulara de marime medie. Topeste untul intr-o cratita si adauga zaharul brun si esenta de vanilie. Incorporeaza fulgii de ovaz si lasa-i pe foc inca 2-3 minute, pana cand compozitia devine cat se poate de omogena. Imparte compozitia in 2 parti egale si intinde jumatate din ea pe fundul tavii, presand bine.
Topeste fulgii de ciocolata si untul de arahide impreuna, intr-o cratita mica, la temperatura scazuta si amesteca pentru a omogeniza crema. Adauga mixul peste blat, in tava si intinde-l uniform. Adauga si restul compozitiei cu fulgi de ovaz si preseaza incet cu mainile. Lasa desertul la racit timp de 2-3 ore.
Cum se servesc batoanele necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata
Batoanele se servesc la temperatura camerei. Daca vrei sa-ti amintesti de gustul copilariei, consuma-le alaturi de un pahar cu lapte cald.
Sursa foto: chewnibblenosh.com