Deserturi

#ananas la gratar #desert de vara #retete simple #desert #retete rapide #retete vara #retete gratar

Ananas la gratar, un desert delicios pentru vara

Daca nu stii cu ce sa te delectezi in zilele caniculare de vara, iti recomandam un desert simplu si usor, perfect pentru intreaga familie. Ananasul la gratar este ideal de preparat in special cand ai invitati la masa sau organizezi o petrecere in aer liber, dar si pentru iesirile la picnic.

Ingrediente pentru ananasul la gratar

  • 1/2 cana crema de ciocolata cu alune
  • 1/4 cana lapte
  • o jumatate de ananas, decojit si taiat felii
  • 1/4 cana alune

Cum se prepara ananasul la gratar

Pune gratarul la incins si unge-l cu ulei.

Intre timp pune la incalzit crema de ciocolata si laptele, intr-o cratita speciala pentru sosuri, la foc mediu. Amesteca bine, pana cand ciocolata se topeste, si obtii o compozitie omogena aproximativ 5 minute.

Frige ananasul pe gratarul incins, pe ambele parti, pana prinde o culoare maronie (aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte). Adauga feliile de ananas pe o farfurie, toarna deasupra sosul de ciocolata si presara alunele tocate deasupra.

Cum se serveste ananasul la gratar

Serveste ananasul fript ca atare sau alaturi de o cupa de inghetata.

Sursa foto: siftednotstirred.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare