Ingrediente
- 5 mere mari;
- 100 g zahar brun;
- 2 lingurite de scortisoara
- 6 foi de aluat de patiserie;
- 100 g unt nesarat;
Mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la 190 ° C. Curata merele si taie-le in cubulete cu latura de 2 cm. Intr-un castron amesteca zaharul si scortisoara. Pune deoparte 1 lingura de amestec, iar restul incorporeaza-l cu merele.
- Acopera o tava mare cu hartie de copt. Pune prima foaie de aluat si unge-o cu unt topit, apoi presara putin zahar cu scortisoara. Aseaza peste alta foaie pe care unge-o de asemenea cu unt si presara peste zahar.
- Pune o treime din marul pregatit pe mijlocul aluatului, lasand margini de 2,5 cm neacoperite la ambele capete. Ruleaza aluatul.
- Repeta operatiunea cu restul foilor de aluat si cu marul ramas.
- Unge strudelurile pe deasupra cu unt topit si presara zahar amestecat cu scortisoara. Transfera-le in tava, pe o hartie de copt. Coace timp de 30-35 de minute pana cand aluatul devine auriu si crocant.
- Scoate tava din cuptor si lasa strudelul sa se odihneasca timp de 10 minute. Pudreaza cu zahar.